Beleggen & sparen

De waarde van professioneel vermogensadvies
Als u vermogen wilt opbouwen - voor bijvoorbeeld de aflossing van uw hypotheek, uw pensioen of de studie van uw kinderen- heeft u verschillende mogelijkheden. U zult allereerst een keuze moeten maken tussen sparen of beleggen (of een combinatie hiervan), en u zult een keuze moeten maken voor vermogensopbouw in box-1 of box-3. Al met al is dat niet eenvoudig, want naast de fiscale spelregels waarmee u rekening moet houden, zijn er nogal wat hardnekkige misvattingen over sparen en beleggen. Bovendien zijn het zeer turbulente tijden op de financiële markten.

Lees meer

Omdat we de gevolgen van de crisis nog dagelijks om ons heen kunnen zien, zijn we zoveel mogelijk op zoek naar zekerheid. Maar betekent dat dat sparen voor u de juiste oplossing is? Dat is nog maar de vraag. Wist u bijvoorbeeld dat het bij een gemiddelde spaarrente van 2,5% bijna 29 jaar duurt voordat uw uw vermogen heeft verdubbeld? En dat dit bij een rendement van 5% ongeveer 14 jaar duurt? Hoe maakt u nou een verstandige keuze? En hoe vindt u vervolgens het product dat het beste aansluit bij uw wensen & eisen? U kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan. Er is immers veel informatie te vinden op internet, en met een beetje geluk heeft u een buurman of collega die "verstand van beleggen" heeft. In onze dagelijkse adviespraktijk zien wij echter dat het "doe-het-zelven" in veel gevallen uitdraait op teleurstellingen. Sparen leidt tot koopkrachtverlies en beleggen draait in veel gevallen uit op speculeren of zelfs gokken, met alle gevolgen van dien.


Als u echter gebruik maakt van de kennis en expertise van een professioneel beleggingsadviseur, kunt u teleurstellingen wellicht voorkomen.