Overige Diensten

Echtscheidingsbegeleiding
Wanneer u besluit uit elkaar te gaan, komt u met veel vragen te zitten. Scheiden is immers een emotioneel, maar ook financieel en fiscaal ingrijpend proces. Wij kunnen u hierin van A tot Z begeleiden. In tegenstelling tot veel advocaten of mediators brengen uw financiŽle en fiscale situatie voor en na uw scheiding, volledig in beeld. Uiteraard stellen wij in samenspraak met beide partijen de verdeling op, waarin wordt bepaald wat er gebeurt met zaken als uw woning, pensioen, spaartegoeden, inboedel, auto(s), etc. Wanneer u kinderen heeft, kunnen wij ook een ouderschapsplan voor u opstellen. Uiteraard zorgen wij er vervolgens ook voor dat uw echtscheidingsaanvraag bij de rechtbank wordt aangeboden. Daarnaast kunnen wij u individueel aanvullend advies geven over uw nieuwe financiŽle situatie. Zo kunnen wij u bijv. adviseren over de hypotheek voor uw nieuwe woning, de verzekeringen die u nodig heeft, hoe uw pensioensituatie er nu uitziet, etc. Wij geven u antwoord op concrete vragen zoals: 'Hoe verdelen we al onze spullen? Kan ik hier blijven wonen? Hoeveel houd ik straks per maand over? Kan ik straks een nieuwe woning kopen?'. Zo krijgt u duidelijkheid voor nu, en zekerheid voor morgen.


Beeindiging dienstverband
Als de arbeidsovereenkomst tussen u en uw werkgever met wederzijds goedvinden wordt beeindigd, dient u hiervoor een overeenkomst te ondertekenen. Meestal krijgt de werknemer deze overeenkomst van de werkgever aangeleverd, met daarbij het advies deze door een financieel of juridisch adviseur te laten beoordelen. Vaak stelt de werkgever hiervoor zelfs een vergoeding ter beschikking. Wij kunnen u hiermee van dienst zijn. Niet alleen bij het beoordelen van deze overeenkomst, maar juist ook bij het in kaart brengen van de financiele gevolgen. Uiteraard op een onafhankelijke en volledig transparante wijze.


Second Opinion
Heeft u twijfels over het advies of misschien zelfs de deskundigheid van de adviseur die u (samen) heeft ingeschakeld? Of vraagt u zich af of de adviseur wel uw belangen voorop stelt? Dan bieden wij u de mogelijkheid voor een second opinion. Tegen een vaste vergoeding of tegen vergoeding van ons uurtarief beoordelen de adviseurs van Borghese nauwgezet het advies en/of de offerte die u ontvangen heeft. Of het nu gaat om een verzekeringsadvies, een hypotheekofferte of een pensioencontract.